Menu sluiten
Menu

Blader door een greep uit ons werk…

Reisgidsen

Ameland, ander land

Geen buitenland en ook geen binnenland meer… Dichtbij huis, maar even met de boot. En toch ver genoeg om je vrij te voelen. ‘Ameland, ander land’ is een complete reisgids. Praktisch kompas voor kort of langer verblijf op het Waddeneiland. Vol feiten, foto’s, sfeerverhalen en interviews met eilanders.

Uitgave: Noordboek (vijfde druk). Ontwerp & realisatie: FennArt Reclame-Marketing BV Steenwijk.

CatherineNU: “Een complete reisgids”

Inkijkexemplaar

Ameland, eine andere Welt

Spezial für unseren Deutschen Gast! Duitsers zijn gek op Ameland en brengen hun vrije dagen en vakanties graag op het eiland door. Voor die doelgroep brachten we de Duitstalige reisgids op de markt: “Ameland, eine andere Welt”.

Der komplette Reiseführer is het resultaat van een sterk staaltje samenwerking met FennArt (vormgeving/realisatie), Gunda Brunotte (vertaling) en Warenhuis van den Brink (distributie/verkoop).

De reisgids is op het eiland te koop en verkrijgbaar via de webshop van de VVV Ameland.

Inkijkexemplaar

Terschelling, ander land

Terschelling, ander land’ is het zeewaardig vervolg op ‘Ameland, ander land’. Een eigenzinnige reisgids in de schaduw van de Brandaris en de voetsporen van Willem Barentsz. Een nieuw eilandavontuur in sfeervolle verhalen, wapenfeiten, foto’s en interviews met eilanders.

Uitgave: Noordboek (derde druk). Ontwerp & realisatie: FennArt Reclame-Marketing BV Steenwijk.

De Telegraaf Reiskrant: “Niemand die van Harlingen de oversteek waagt, mag deze gids missen

Inkijkexemplaar

Schiermonnikoog, ander land

Klein maar kleurrijk. ‘Schiermonnikoog, ander land’  is een natuurrijke oase in de Waddenzee. Gedomineerd door het Nationaal Park. Habitat van gevleugelde stamgasten én een hechte gemeenschap van bewoners die ‘t al eeuwenlang samen rooien op dit lapje grond.

Uitgave: Noordboek (derde druk). Ontwerp & realisatie: FennArt Reclame-Marketing BV Steenwijk.

Noorderland: “Een prachtig kompas om het eiland te ontdekken”

Inkijkexemplaar

Vlieland, ander land

Vlieland is verrassend veelzijdig. Klein van stuk, groot in stoere verhalen van een roerig VOC-verleden. ‘Vlieland, ander land’ loodst lezers langs hoge duinpartijen en door smalle gloppen. In foto’s en verhalen van schippers, jutters, rovers, redders en dichters.

Uitgave: Noordboek (derde druk). Ontwerp & realisatie: FennArt Reclame-Marketing BV Steenwijk.

Ronald Giphart in De Volkskrant: “Een lezenswaardig boek

Inkijkexemplaar

Texel, ander land

In het laatste deel van de ‘ander land’-Waddenreeks staat de spot op de grootste van de vijf. ‘Texel, ander land’ biedt een inspirerende kijk op Nederland in het klein. Land van stolpboerderij, schapenboet en zeven unieke dorpen. ’t Gouwe Boltje. Gewoon ‘aan de overkant’ en toch stap je ‘n heel andere wereld in.

Uitgave: Noordboek. Ontwerp & realisatie: FennArt Reclame-Marketing BV Steenwijk.

AD Leestip: “Een geslaagde combinatie van nuttige reisinformatie, foto’s en verhalen

Inkijkexemplaar

De reisboeken uit de 'ander land'-serie zijn voor 15 euro per stuk verkrijgbaar bij elke boekhandel, op de eilanden en online via de bekende webwinkels.

Bestellen

Boeken

Trajectum ‘Hun verhaal, onze zorg’

Stichting Trajectum behandelt mensen met een licht verstandelijke beperking en onbegrepen en risicovol gedrag. Mensenwerk. Elke cliënt heeft z’n eigen, unieke levensverhaal.

Aangrijpende verhalen – inclusief zorgmethodiek – zijn gebundeld in deze uitgave (hardcover). ‘Hun verhaal, onze zorg’ is te bestellen via deze link.

Inkijkexemplaar

Op ontdekkingsreis door Steenwijkerland

Bloeiende industrie, eeuwenoude cultuurhistorie en natuurlijke rijkdommen van wereldklasse. Je vindt het in Steenwijkerland. Gemeente met een dikke dertig dorpen en buurtschappen, voormalig Zuiderzeestadjes, Venetië van het Noorden, Nationaal Park Weerribben-Wieden en ‘t dappere vestingstadje Steenwijk.

Stap in je zevenmijlslaarzen en ga mee op ontdekkingsreis… De uitgave is een relatiegeschenk van de gemeente Steenwijkerland.

Inkijkexemplaar

WaterReijkpad

Het WaterReijkpad biedt ruim 150 kilometer wandelplezier door de Kop van Overijssel. In dit routeboekje wisselen overzichtelijke routekaartjes en boeiende streekverhalen elkaar af.

Een toeristische uitgave (met handige lijst voor logies) van de provincie Overijssel en de gemeente Steenwijkerland, o.a. verkrijgbaar bij de Tourist Informatiepunten.

Inkijkexemplaar

Helden van Drenthe

Het binnenhalen van de Olympische wintersporters in 2014 (de ‘helden van Sochi’) was voor Marketing Drenthe reden om ook de helden uit de eigen provincie op een voetstuk te zetten. Mensen met een voorbeeldfunctie als het gaat om leefbaarheid en verbinding in wijk, buurt of dorp. Vijftien ambassadeurs vertellen over hun passies.

Inkijkexemplaar

Ontmoetingsplaats van Verhalen, het gemeentearchief Steenwijkerland

Archieven saai en stoffig? Niet als je de verhalen achter de dossiers kent. De gemeente Steenwijkerland herbergt meer dan duizend strekkende meter lief en leed. Verpakt in de bunker als ondergrondse schatkamer. Vertaald in ‘Ontmoetingsplaats van Verhalen’. Eervol genomineerd voor Beste Boek van Overijssel 2011.

Uitgave: IJsselacademie Kampen. Vormgeving, druk & begeleiding: SlotemakerSantema Deventer.

Inkijkexemplaar

Ontmoetingsplaats van Verhalen, het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe

Zo’n achthonderd jaar geschiedenis samengebald in bijna drieduizend meter documentatie. Het wemelt van verhalen in de vijf bewaarplaatsen van het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe. Mooie, spannende, ontroerende en verbijsterende verhalen. Lees maar in deel 2 van ‘Ontmoetingsplaats van Verhalen’.

Uitgave: IJsselacademie Kampen. Vormgeving, druk & begeleiding: SlotemakerSantema Deventer.

Inkijkexemplaar

Levensverhalen

Achter ieder mens schuilt een verhaal. Dat is de gedachte achter de bundel ‘Levensverhalen’. Zes openhartige portretten van kansarme mensen die het niet op eigen kracht redden in de maatschappij. Een uitgave ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van Hoeve Boschoord (in 2005), gespecialiseerd in behandeling op het grensvlak van gehandicaptenzorg, psychiatrie en justitie.

Uitgave: Hoeve Boschoord. Vormgeving & realisatie: FennArt Reclame-Marketing BV Steenwijk.

Inkijkexemplaar

Steenwijkerdiep, 1632-heden

Kleurrijk beeld van de vele gezichten van het Steenwijkerdiep. Met de feestelijke uitgave ‘Steenwijkerdiep, 1623-heden’ werd in 2007 de geslaagde facelift van het gebied gevierd. De uitgave slalomt met zevenmijlslaarzen door de eeuwenoude geschiedenis van ‘t Diep: de opkomst van bedrijvigheid, grote economische bloei, verval en ‘n nieuwe toekomst.

Uitgave: Gemeente Steenwijkerland e.a. Grafische vormgeving: Teresa Jonkman Steenwijk.

Inkijkexemplaar

Kerken in de Kop

Kerken in de Kop’ schetst het veelzijdige kerkelijke leven in de Kop van Overijssel en Zuidwest-Drenthe. Een selectie van vijftig bijzondere bedehuizen in de gemeenten Steenwijkerland, Zwartewaterland en Meppel.

Uitgave: VVV Kop van Overijssel/Poort van Drenthe. Vormgeving & druk: B’ulah Print Steenwijk.

Inkijkexemplaar

Magazines

Ameland InZicht

Ameland InZicht is de exclusieve eilandglossy van, voor en over Waddeneiland Ameland. Een luxe uitgevoerd magazine dat driemaal per jaar verschijnt, bol van zilt leesvoer, stormachtige fotoreportages.

Verkrijgbaar in de losse verkoop, als abonnement en via de webshop van VVV Ameland. aizmagazine.nl.

Inkijkexemplaar

Ameland InZicht – Duits

Ameland InZicht gaat op de Duitse toer! Met “eine salzige Kostprobe von dem Besten und Schönsten, das Ameland zu bieten hat.” In de zomer van 2015 verscheen de eerste, Duitstalige eilandglossy. En die smaakt naar meer.

Inkijkexemplaar

Noorderland

Noorderland is hét lifestylemagazine voor iedereen die Noord-Nederland een warm hart toedraagt. Lekker dik, kleurrijk blader- en leesmagazine met veel uit-tips en workshops in de regio. In de hoofdrol: het goede (buiten)leven in Friesland, Groningen en Drenthe. Verpakt in sfeervolle reportages over mensen, ambachten, natuur, cultuur en receptuur.

Het blad verschijnt 8x per jaar in een oplage van meer dan 40.000 exemplaren (abonnees en losse verkoop). noorderland.nl.

Inkijkexemplaar

Naober

Het magazine ‘Naober’ (6 nummers per jaar) laat het mooiste zien van ‘t platteland van Gelderland, Overijssel en Drenthe. Centraal in alle reportages staat de liefde voor de streek. Een blad van RAS Uitgevers. www.naober.nl.

Inkijkexemplaar

Kijk op het Noorden

Maandblad met een nuchtere kijk op het economische, culturele, maatschappelijke en
recreatieve leven in Noord-Nederland.

Inkijkexemplaar

Kijk op Oost-Nederland

Tweemaandelijks magazine met vizier op het economische, culturele, maatschappelijke en
recreatieve leven in Oost-Nederland.

Inkijkexemplaar

Nieuws- en dagbladen

Boom Regionale Uitgevers – (www.boomregionaleuitgevers.nl)

Boom regionale uitgevers geeft 17 huis-aan-huis-kranten en 4 abonneekranten uit in Noord-Nederland. De wekelijkse rubriek “Nummer 17” – een creatie van Roelof Tienkamp – maakte haar debuut in 2000 en kreeg navolging van “De Buren van nummer 17”. Het was de langstlopende serie ooit bij Boom. De kracht van de rubriek was dat het levensverhaal van willekeurige mensen op huisnummer 17 (en later de buurnummers) werd opgetekend.

Inkijkexemplaar

Het gezicht van Drenthe

Impressie van de campagne “Het gezicht van Drenthe”, een speciaal redactieproject van Boom regionale uitgevers in samenwerking met Marketing Drenthe.

Inkijkexemplaar

De Stentor

Regionaal dagblad De Stentor is onderdeel van De Persgroep Nederland. www.destentor.nl

Inkijkexemplaar